Fredrik Eriksson ⎪ Feriksson.se

Fredriks engagemang

Fredrik Eriksson
Det är med ett stort engagemang och hjärta som Fredrik Eriksson medverkar och driver utvecklingsfrågor inom restaurangbranschen, gastronomin och mat för alla framåt.

Gastronomisk rådgivare för Nobelstiftelsen. Fredrik medverkar i utvecklingsgruppen för måltiden i samband med den årliga Nobelfesten på Stadshuset.  2002 – pågående.

Kreativ ledare på Restaurangakademien. En gastronomisk mötesplats som förser branschen med högsta kompetens via de bästa utbildningarna. 2002 – nuvarande.

Gastronomisk inspiratör till Astrid Lindgrens Värld. En populär destination för svenska och utländska besökare där Fredrik bidragit till att lyfta fram småländsk matlagning med närproducerade livsmedel.  2010 – pågående.

Gastronomisk inspiratör till Romme Alpin, en välbesökt skiddestination för barnfamiljer. Tillsammans med köket hjälper Fredrik till att utveckla de olika matkoncepten som finns på skidorten. 2013 – pågående.

Gastronomisk rådgivare och gästkock på svenskägda Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein. Fredrik hjälper bl a till att kvalitetssäkra det svenska julbordet på STS Alpresors hotellet i Österrike sedan 2005.

Medverkan i Kockarnas Krog på Mitt Kök, Stockholmsmässan. Gästkock som tillsammans med andra utvalda kockar tar fram specialkomponerade menyer till mässbesökarna och där arvodet skänks till välgörande ändamål som Stadsmissionen eller FN Förbundet. Pågående.

Juryns ordförande i tävlingen Årets Kock AB, Svenska Mästerskapen i professionell matlagning. Föreningen Årets Kock arbetar för att utveckla och sprida den moderna svenska gastronomin, både i Sverige och utomlands, samt att värna om matlagning med råvaror av högsta kvalitet och äkta ursprung. 2002-2018.

Rådgivare i landsbygdsminister Eskil Erlandssons expertråd i satsningen ”Sverige – det nya matlandet”. Ett nationellt projekt för att skapa nya jobb i hela landet genom att satsa på mat och turism, var för sig och i kombination. Från jord till bord, från storkök till lyxkrog. Nationellt och internationellt.  2010-2014.

Matinspiratör för Långbrodalsskolan, en grundskola där Fredrik inspirerar både personal och barn till bra mat och goda måltidsupplevelser. 2009-2015.

Ambassadör i FN förbundets projekt ”Skolmat ger kunskap” som stödjer utbildning för barn i låginkomstländer. Medverkan i fältarbete i Kambodja och i efterföljande kampanj år 2009.

Kungliga bröllop

Matlagning för TV-tittare

 

English