Ett urval av kokböcker som Fredrik Eriksson skrivit eller varit medförfattare till:
Nobelfesten : nya recept och klassiska menyer. Förlag Max Ström: 2016
The Nobel Prize cookbook : new recipes and classic menus. Förlag Max Ström: 2016
Sveriges godaste mat : recept från Årets Kock. Förlag Nygren & Nygren: 2012
Kockarnas bröd : 48 favoritrecept. Förlag Ordalaget Bokförlag: 2012
Sill & strömming : på klassiskt vis och med modern twist. Förlag Bonnier Fakta: 2012
Hela årets kokbok. Förlag Natur & Kultur: 2010
Bonniers Kokbok. Förlag Bonnier Fakta: 2010
Fisk och Skaldjur. Förlag Albert Bonniers Förlag: 2008
Fredriks Skaldjur. Förlag Natur & Kultur: 2007
Fredriks Fiskar. Förlag Natur och Kultur Allmänlitteratur: 2006
Bonniers Stora Kokbok (gastronomisk redaktör). Förlag Albert Bonniers förlag: 2003
Vårt Svenska Matarv : En kärleksförklaring. Förlag Bokförlaget Arena AB: 2002
Kockarnas kokbok. Förlag Max Ström: 1998
Mer Smak på Vardagsmaten : 101 olika sätt att variera vardagsmaten. Förlag Norstedts: 1997
Naturliga smörgåsar. Utgivare: AB Svenska Smör: 1993
Det Svenska Matåret (med Kocklandslaget). Förlag Bra Böcker: 1992