Fredrik Eriksson ⎪ Feriksson.se

Fredrik Eriksson

Meriter

Restaurang och kock

2018 –               Krögare Restaurang Nationalmuseum, Stockholm Sverige
2005 –               Krögare Långbro Värdshus Älvsjö Sverige
2014 – 2018      Krögare Restaurang Asplund, Solna Sverige
1998 – 2004      Kökschef & delägare, Villa Källhagen
1990 – 1998      Kökschef och senare delägare, Fjäderholmarnas Krog
1985 – 1990      Souschef på restaurang Eriks Fisk, 1 stjärna i Guide Michelin
1983 – 1985      Kock på Restaurang Eriks, Erik Lallerstedt
1980 – 1982      Restaurang Stadshuskällaren, medverkade vid tre nobelfester

2005 – 2017      Ordförande i Föreningen Årets Kock
2000 –               Kreativ utbildningsledare på Restaurangakademien
1994 –               Kock och matkreatör i Tv4 Nyhetsmorgon

1985, praktik hos Chef Roger Verge på hans restauranger L’Amandier de Mougins 2 stjärnor i Guide Michelin och Moulin de Mougins 3 stjärnor.

Styrelseuppdrag

Gastronomi Sverige AB , Bomans i Trosa AB , Restaurangakademien AB

Utmärkelser

2019  –  Gulddrakens Hederpris 2019, Dagens Nyheters årliga restaurangpris

2015   –  Tidningen Allt om Mat:s Stora matpris
2012   –  Invald i besöksnäringens Hall of Fame, Besöksliv/Visita
2009   –  Hederspriset Årets Svenska Gastronomiska Hyllning, White Guide
2001   –  Årets Werner Hederspris, utdelat av Werner Vögeli
2005   –  Journalisternas Kock 2005, utses av landets främsta matjournalister
1996   –  Kockarnas Kock, Restaurangvärlden
1997   –  Utmärkelsen Smakskeden från Lilla Sällskapet
1996   –  Europamästare i Bordeaux/Challenge de European Championship
1994   –  Kockarnas Kock, Restaurangvärlden
1994   –  Gastronomiska Akademiens guldmedalj
1993   –  En sjunde placering i Bocuse d´Or, VM i professionell matlagning
1987   –  Vinnare av Årets kock, SM i professionell matlagning
1986   –  Silvermedalj i Europamästerskapen Fisk/Matlagning

English